House of Talent

Create to Inspire ~ Inspire to Create

Kaap de Goede HP

Musical in openluchttheater Hunnenbergen

Kijk hier hoe het werk Kaap de Goede Hoop tot stand is gekomen in vier video’s op vimeo

Musical voor en door kinderen met route in bos met gerelateerde kunstwerken van kunstenaars van de BKV

Parallelle Samen-Leven-ing

Hoe nu verder??

Een overheid heeft niet het recht onze vrijheden te ontnemen die onderdeel uitmaken van onze mensenrechten. De veranderende wetten en regels die nu worden geïmplementeerd zullen de grondslag leggen voor een samenleving die gebaseerd is op continue digitale surveillance en lichaamsfuncties monteringen, digitale slavernij, en vergaande lichamelijk ingrijpen waarbij geen ruimte is voor persoonlijke integriteit van lichaam, gezondheid en geest. Er zal een medische apartheid ontstaan die de wereld in tweeën splits. Dit is niet mijn wereld en daarom heb ik me aangesloten bij een steeds groter wordende groep van mensen die zeggen NEEN. We are the 99%

Pain(t) in 2020 21….

2020-21-22……….

We zijn in een pandemie belandt door een corona virus.

Nu één jaar later kan ik, U, iedereen concluderen dat hier sprake is van een ZORG crisis, die gecreëerd is door jarenlange bezuinigingen i.p.v. pandemie. Eerder een epidemie van een nieuw corona virus die we niet hebben en ook niet zullen opvangen door het vasthouden aan een business model van krapte in de zorg. In en In triest. En wat het nog triester maakt zijn de maatregelen die krampachtig en met volle overtuiging worden genomen gebaseerd op aannames, modellen en verwachtingen.

Hannah Arendt (The origins of totalitarianism, uitgeverij modern classics) bladzijde 437: “the difference between truth and falsehood may cease to be objective and become mere matter of power and cleverness, of pressure and infinite repetition. Not Stalin’s and Hitler’s skill in the art of lying but the fact that they were able to organize the masses into a collective unit to back up there lies with impressive magnificence.. Simple forgeries from the viewpoint of scholarship appeared to receive the sanction of history itself when the whole marching reality of the movement stood behind them and pretended to draw from them the necessary inspiration for action.

bladzijde 426:”Terrorizing human beings from within”

Door de propaganda en indoctrinatie van ANGST. En juist dit is het schadelijkst van deze hele ‘pandemie’.

“Wat in de politiek met angst begint eindigt meestal in dwaasheid” Samuel Taylor Coleridge, Engels dichter, denker en literatuurcriticus.

In het tijdschrift ‘Leren & Angst’ 2019 uitgegeven door Cultuur in de spiegel en die ik al enige tijd in huis heb na de door mij afgeronde experten opleiding Cultuur In de Spiegel van de Vlaamse overheid, staan een aantal relevante artikelen. Hierbij één alinea geschreven door Gert Biesta (Professor, Hoogleraar en onderwijspedagoog) op bladzijde 60.

“Angst is een belangrijk thema geworden. Existentiële angst is er natuurlijk altijd wel geweest, maar er gebeuren vandaag ook allerlei dingen die ons angstig maken voor wat er mogelijk gaat gebeuren. Waarschijnlijk heeft angst eigenlijk voornamelijk te maken met bang te zijn voor het onbekende. Daardoor zit er in angst iets dubbels. Je kan er niet echt greep op krijgen. Dat maakt ze een soort grondtoon. De vraag is dan hoe hard je die grondtoon laat klinken. Je kan hem steeds groter maken met gedeelde percepties en beelden over wat er in de wereld aan gang is. Daardoor kan angst een thema worden dat politici kunnen bespelen.”

Geschreven voor deze ‘pandemie’ startte! Vooruitziende blik of terugkerend thema wie zal het zeggen.

Door deze situatie is mijn leven tot een totale stilstand gekomen sociaal en werk, sport, omscholing. Ik heb mijn toevlucht gezocht in meer realistisch met sterk emotionele lading toegankelijke illustraties die wellicht een enkeling aanspreekt in mijn wanhoop van wat is en van wat komen gaat….

Corona en dan!

Nog hoopvol en positief over de culturele sector twee maanden in de coronacrisis heb ik het volgende artikel vertolkt naar video. https://vimeo.com/428505524

Inmiddels 6 maanden verder en moeilijke periode achter mij waarin ik terug kon vallen op mijn yoga van 30 jaar ervaring en deze uit te bereiden met een nieuwe prop de FeetUp die me zowaar weer terug bracht naar de kern, tekenen.

En wat is er mooier dan twee passies te kunnen combineren yoga en art #FeetUpMandala

Skills obtained during crisis; making of short films with tool moovly. Online Feetup training with Kristen Ash Johnson (certified Feetup teacher US, 2 courses; Awareness&Inversions, Stability&Ease) and looking forward to a teachertraining with Lea Zubak (expected in Nov 2020).

Community Art project

Aquino huis vrouwendag en vrijheid

Last payed community art project Aquino house womenday and theme Freedom. It’s on my own wall now in times of Corona we have to give up our freedom to move around for the greater good. Please think of freelancers in cultural sector when things get back to normal, thank you stay healthy.

Jeugdatelier BKV

Vormgeven aan ervaring, zoals zo mooi is omschreven door Barend van Heusden in CiS. Bij jeugdatelier proberen ervaren kunsteducators/kunstenaars kinderen aan te zetten tot reflectie door middel van verbeelding.

Later volgt hier album foto’s van de dingen die we zoal doen.

https://www.instagram.com/bkvjeugdatelier/

Portretteren

In drie keer een uurtje hebben basisschoolkinderen van groep 5 en mantelzorgers van en met ouderen met lichte vorm van dementie als onderdeel van de workshop ‘Om nooit te vergeten’ de basis van portretteren geleerd eerst met houtskool, daarna in basiskleuren huidtinten en als laatste kleurtoetsen aanbrengen door middel van de gezichtsvormen te volgen en niet invullen. En dat hebben ze werkelijk voortreffelijk gedaan. Zie hier enkele resultaten.

Verbindingskunstenaar

De workshop bij VriendenENtaal kan ik het best omschrijven met een citaat uit Tobias Frenssen zijn onderzoeksrapport ‘Kunsteducator of verbindingskunstenaar’ (109) de kunsteducator als reisgezel kerncompetentie; ‘De kunsteducator kan lerenden laten reizen doorheen de werkelijkheid, een artistiek proces, concepten en filosofieën, vanuit kritische reflex op gemythologiseerde ideeën over cultuur en identiteit.’

VriendenENtaal is een taaloefenklas voor integratie en diversiteit

Silvia de Kunstenaar

Silvia de Kunstenaar

Vanaf de kleuterschool wist ik wat ik wilde alleen niet de weg ernaar toe!? 

Tekenen en schilderen is niet weg te denken uit mijn leven! Waar ik ook woon dit is mijn manier van uiten, verwerken en communiceren.

Daar zijn nu ook digitale vormen bijgekomen infographic, photoshop en webdesign. En niet te vergeten educatie in al zijn vormen en facetten.

Hier een klein overzicht ingedeeld in periodes die min of meer ook fases kenmerken waar ik een groei doormaakte als mens en als kunstenaar. Authenticiteit als mens blijft altijd mijn inspiratiebron.

‘Life is a flow of love and your participation is requested’ de beste theezakjes spreuk ooit!-)

Grote invloeden zijn te zien van de verschillende landen waar ik heb gewoond en omstandigheden die mij als mens en kunstenaar hebben verrijkt en waardoor ik me steeds meer verbonden voel met de mensheid als één geheel. Daar bedoel ik niet mee dat alles rozegeur en maneschijn is, maar negatief niet zonder positief kan bestaan, rechts niet zonder links en mooi niet zonder lelijk (als er al zoiets bestaat).  Wij leven omdat de dood bestaat en de manier waarop wij ernaar kijken kan het waardevol maken!

Meest recent werk:

Later werk:

 

Toegepaste kunsten:

 

Hier een summier overzicht van tentoonstellingen: