Als kunstenaar in de klas heb ik op diverse scholen lessen aan de hand van een thema mogen bedenken en uitvoeren. Hier enkele voorbeelden van lessen als Kunstenaar in de Klas op onder andere de Regenboogschool en jeugdatelier in Bergeijk en Eymardschool in Lommel.

   

Op de foto’s hierboven zie je bibberbotjes, gemaakt van afwasborstels, die zelfstandig kunnen schilderen. De kinderen filmen de bibberbotjes terwijl ze schilderen en door middel van het gebruik van een bepaalde app kan dit later herbekeken worden als je met de tablet voor het schilderij staat! Dit werd gemaakt onder het thema Raar, maar waar!

Klik hier om een vimeo opname te zien van thema film en fotografie in groep 3/4 van De Regenboogschool.
Aan de hand van thema Superheld en boekje ‘Dries de Weerwolf’ van Annie M.G. Schmidt hebben Dionne Willemse en mezelf samen met de kleuters het verhaal nagespeeld. Om vervolgens een superhelden outfit te maken en in de zelfgemaakte superheldentransformator als ware SUPERHELD te voorschijn te komen!

In 2013/14 heb ik samen met andere kunstenaars lesgegeven in het jeugdatelier van de Bergeijkse Kunstenaarsvereniging gecoördineerd door het CLick programma!

Voor de Eymard school in Lommel heb ik een Afrikaanse sage ‘De Aardvarken’ digitaal vertaald en samen met Toky Jordense een workshop gegeven rond het thema vertel je eigen verhaal door je hoofddier in een nieuwe context te plaatsen.