2020-21-22……….

We zijn in een pandemie belandt door een corona virus.

Nu één jaar later kan ik, U, iedereen concluderen dat hier sprake is van een ZORG crisis, die gecreëerd is door jarenlange bezuinigingen i.p.v. pandemie. Eerder een epidemie van een nieuw corona virus die we niet hebben en ook niet zullen opvangen door het vasthouden aan een business model van krapte in de zorg. In en In triest. En wat het nog triester maakt zijn de maatregelen die krampachtig en met volle overtuiging worden genomen gebaseerd op aannames, modellen en verwachtingen.

Hannah Arendt (The origins of totalitarianism, uitgeverij modern classics) bladzijde 437: “the difference between truth and falsehood may cease to be objective and become mere matter of power and cleverness, of pressure and infinite repetition. Not Stalin’s and Hitler’s skill in the art of lying but the fact that they were able to organize the masses into a collective unit to back up there lies with impressive magnificence.. Simple forgeries from the viewpoint of scholarship appeared to receive the sanction of history itself when the whole marching reality of the movement stood behind them and pretended to draw from them the necessary inspiration for action.

bladzijde 426:”Terrorizing human beings from within”

Door de propaganda en indoctrinatie van ANGST. En juist dit is het schadelijkst van deze hele ‘pandemie’.

“Wat in de politiek met angst begint eindigt meestal in dwaasheid” Samuel Taylor Coleridge, Engels dichter, denker en literatuurcriticus.

In het tijdschrift ‘Leren & Angst’ 2019 uitgegeven door Cultuur in de spiegel en die ik al enige tijd in huis heb na de door mij afgeronde experten opleiding Cultuur In de Spiegel van de Vlaamse overheid, staan een aantal relevante artikelen. Hierbij één alinea geschreven door Gert Biesta (Professor, Hoogleraar en onderwijspedagoog) op bladzijde 60.

“Angst is een belangrijk thema geworden. Existentiële angst is er natuurlijk altijd wel geweest, maar er gebeuren vandaag ook allerlei dingen die ons angstig maken voor wat er mogelijk gaat gebeuren. Waarschijnlijk heeft angst eigenlijk voornamelijk te maken met bang te zijn voor het onbekende. Daardoor zit er in angst iets dubbels. Je kan er niet echt greep op krijgen. Dat maakt ze een soort grondtoon. De vraag is dan hoe hard je die grondtoon laat klinken. Je kan hem steeds groter maken met gedeelde percepties en beelden over wat er in de wereld aan gang is. Daardoor kan angst een thema worden dat politici kunnen bespelen.”

Geschreven voor deze ‘pandemie’ startte! Vooruitziende blik of terugkerend thema wie zal het zeggen.

Door deze situatie is mijn leven tot een totale stilstand gekomen sociaal en werk, sport, omscholing. Ik heb mijn toevlucht gezocht in meer realistisch met sterk emotionele lading toegankelijke illustraties die wellicht een enkeling aanspreekt in mijn wanhoop van wat is en van wat komen gaat….